dissabte, 5 d’agost del 2017

Estada a Lesbos - Agost 2017

Hola a tothom! 

A Lesbos continuem endavant amb la col·laboració amb Proem-Aid. Fa uns dies vam conèixer un noi què era perruquer a Síria i aquí està totalment sol i deprimit des de fa un any i mig. Vam anar amb ell a la ciutat i li hem comprat material de perruqueria per a que pugui treballar. (estan tot el dia sense fer res) Està contentíssim! 

També després d'anar a Moria un dia (el camp on els porten quan arriben, que és un presó militar) hem parlat amb gent que els coneix de temps i els ajuda i ens han presentat famílies amb necessitats de per exemple una targeta de bus per poder sortir, uns quants euros per menjar fruita després d'un any i altres necessitats mínimes i bàsiques per poder mantenir una mica la dignitat personal. 

També seguim portant menjar, fruita i alguns productes de neteja personal als nois dels squads. (centres autogestionats) Ara ells també ja comencen a baixar a la platja. Ahir mateix vam viure una experiència fantàstica: quan van entrar per primera vegada a l'aigua un grupet de quatre, es van relaxar, van riure i la mirada els hi va canviar de cop. 

Sabem que té un risc entrar en casos individuals però ho fem amb molta cura, en contacte amb persones què els coneixen des de fa temps (hi ha voluntaris que viuen aquí des de fa dos anys!) i després de compartir estones llargues de conversa. 

Seguim! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada